Thursday, August 05, 2021

Nazeem Pun Dah Umur 2 Tahun?

Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. For those yang tak tahu, which korang kena tahu. Nazhan anak pertama aku. Nazeem anak kedua aku. 19 Julai 2021, Nazeem sambut birthday yang kedua. Surprise! Aku sekarang, ada dua anak. Sorang nak masuk 4 tahun. Sorang lagi, dah 2 tahun. Aku? Korang tekalah umur aku yang agak kertu dah sekarang. T_T

Amazing sangat bila setiap kali birthday anak, kita akan terbayangkan kesakitan melahirkan depa depa ni. How come they came out safely from our cervical track, then puff!! Dah besar! Dah 2 tahun, 3 tahun, 4 tahun. Lepas tu, mulut terus berkata,"Tak nak dah. Tak nak dah." Then lepas tu,"Rindunya masa dorang menetek dulu. Nak kena mengandung lagi ke ek?" 

Air mata pun berlinangan. Mak mak semua macam ni ke? Kecelaruan emosi sungguh.πŸ’πŸ’πŸ’

hari lahir kedua nazeem
Ingat nak sambut sekali sebab beza tarikh lahir dorang sebulan je. Tapi..

Nazeem, just so you know. I love you so much. You were so awaited. We were so planning to have you so that Nazhan tak perlu lagi buat muka sedih gelek trak mainan dia sorang-sorang. Nazeem, if only you know, how much we all love you sayang.

sambutan hari jadi nazeem
Nak sambut lagi sekali la sebab I nak makan kek. :)

Umi, abi, dan Nazhan, semua pernah saja-saja kejut you daripada tidur sebab kami rindu dengar you uk ak ak uk, tiru bunyi monyet. Lepas tu, you makan. You suka makan. Bila makan, memang banyak. Puas hati kalau masak untuk you. Tak macam abang you. Lalalaa. Ada time, you makan sendiri sampailah you kenyang, you tak tahu nak letak kat mana, you datang suap kat mulut kitorang. Allah, sweet sangat you nih. πŸ’“πŸ’“πŸ’“

kek hari jadi nazeem
Pecan cake. First time. Sedap, tapi kalau kurang manis sikit, lagi sedap.

Nazeem, if I can, I akan annouce you sebagai bayi paling mudah dijaga. Sentiasa membenarkan umi dan abi rehat dengan cukup dari mula-mula lahir sampai sekarang. Oh, ada juga kadang-kadang you buat hal. I tepuk bontot pun tak jalan. Rupa-rupanya, you nak tangan abi you yang tepukkan. Okay, Nik, your turn. Menetek dengan jayanya. Makan pun dengan lahapnya. Alhamdulillah. 

You are such an easy baby sampailah tiba masa I nak kena mandikan you dan gosokkan gigi you. Opppss!!! πŸ‘ΆπŸ‘ΆπŸ‘Ά 

bergambar anak menangis
Birthday boy nervous kot masa ni.

I terkilan sangat hidup you dipenuhi dengan kehidupan di dalam rumah semata-mata gara-gara wabak Covid19 yang melanda. Tapi, it gave me the opportunity untuk breastfeed you sampai 2 tahun. Alhamdulillah sangat. Bila sampai 2 tahun, you memang okay sangat-sangat bagi kerjasama untuk weaning. Sekarang ni pun, dah kira settle dah bab menyusukan you. Kadang-kadang, I pula yang gedik offer. Rindu nak berpelukan dengan you. Hahahaha. 

You memang the best!

nazhan sambut hari jadi nazeem
Si Abang excited tengok ada balloons. :)

Just so you know, walaupun kengkadang Nazhan jealous dengan you, dia prefer tidur sebelah you daripada tido sebelah i. It is kinda hurting, but a good kind of hurt sebab I am so happy, so glad that he loves you that much. I harap sangat you both akan love each other, be for one another, FOREVER. Yes, until I am no longer.

birthday nazeem
Umi? Pakai seluar tidur je weh.

ootd muja
Okaylah, tukar pakai skirt sikit. Baru vogue!

Happy 2nd Birthday Nazeem!


May Allah shower you with happiness, greatness, and joyfulness!
May Allah guide every second of your life that you never stray from the right path!
May you get the best of the bests coz you deserve every single one of them!
Lastlly, may we, all of us, be united from now till Jannah!

Insya Allah. Amiin yaa rabbal aalamiin.

No comments:

Post a Comment