Posts

Showing posts from June, 2011

muja dh hepey.. :)

Image
AMBOI MUKA KLU DH HAPPY!!! HAHAHA!!!! ASSALAAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH jz nk ckp mj dh hepy blik,,, hehe,,, post ni org tu yg suh post kn,, sbb dye ckp,,,, klu tk ckp mj dh hapy,,, dye asyk rse sdey je bler bce blog mj,, haha!!! so,,, trpksala mj tulis bhawasanya NURMUJAHIDAH IS IN A HAPPY MOOD NOW!! PS- hrp org tu dh tk sdey2 k,, hehe,,,

hri ni sye sdey,,, T_T

Image
hye u olss,,, plik tk pelik tk.. mj gne sye,,, klu jg lain drp biase,,, brmkna org tu ngh sdey,, ade some1 prnh ckp,, klu dye jln laju2 dye ngh hepy,, gud mud,,, klu dye jln slow2 tu,,, mksdnye dye ngh sadis gler r,,, tk tau la bleh gne ke tak theory ni,,, ari ni kn,,, org yg mmg brmkna dlm hdup mj yg mj luahkn sume yg sdey n gmbra ckp cmni "tu pn kalau kita msih kawan(ayat dye myb lain ckit,, tpi mksdnye cmtu r,,)" klu korg bce kn,,, ape korg rse n pk? bleh tk kongsi,,, mj mse bce bnda tu,,, mmg stu je kt kpla ni,,, "mmg dye nk kot putus kawn ngn aku,,, ataupn,, dye tk cye pd jnji aku nk kwn ngn dye smpai ble2..." korg plak cmne,, ape yg korg pk,,, rse nk nngis,,, tpi biasenye dye yg mndgr n jdi tmpt luah prasaan skrg,, the prob itself come from him/her,.. kt spe plak mj nk ckp2,,, nk komen2,,, nk ngamuk2,,, oh hati,,, sbr la,,,, "dye mmg anggp aku tk tpati jnji kot,,, dlu aku ngn bf aku,,, bkn aku yg lpekn janji kami,, dye yg lpekn,," stuju tk kalu mj c

aku kna kejar,,,!!!!!!!!!

Image
lebih kurg cmni la kot bsikal tu,, hahaha!!! ari ni aku g faris jmpe juniors,,, hehe,, tbe2 ade sorg junior ingtkn aku pristiwa tuuuut,,, wah,,,,!!! npela yana g ingtkn blik yana oi????? seksanya la ati ni,,, cter nye aku kna kjar ngn basikal pak guard faris mse form4,, tu je(tpi peristiwa yg amat bermakna dlm hidup mj) cm biase,,, farisian sume,,, teka spe yg kejar mj naik basikal pink kpunyaan pak guard?? cer teka,, cer teka btoooooooooolll!!!!!! dialh tuuuuuuuuuuuuuutttttt kih3,,, tu sje takt ni,, chow!! salam,, peace no war.. :)

lawatan ke sms tengku muhammad faris petra,, :(

hye ollzz,,,, hari ni,, khair naim(xbasketballer 0408 merangkp clsmate mj) ajk tgk team dye men basketball kt faris,,, mj pn ajk la Dyah g skolah,,,, nk tgk team maen n tgk rupa bru skola,,, tpi mj lmbt smpai wpn tlh mnumpg kreta kak senior scara tidk malu mukanya,, smpai2 je,,, basketballerz pmpuan dh tk de,,, so,,, dyah malu r nk tgk dorg main lalu,, mj ngn sng atinye bwk dyah round2 skolah mj sdey,, skolh dlm taman mj yg mj bangga2kn dlu dah botak,,, sorry ckgu2 klau bce entry ni,,, tpi nila prasaan mj yg sbnr taman bolywood kite dh botak bnyk pokok dh tinggl 2 or 3 inci je dri tanah taman bolywood kite dh tkde (bkn la sratus peratus,, cume dh botak dgn bnyknye,,,) mybe adela projek tanaman smula ke ape yg mj tk tau,, tp mj ttp sdey sbb apbila kngn kami kt sne trut trcantas apabila pokok2 yg jd tmpt kami mnengkn kgusaran ati satu ketika dhlu sudh hilang,,,, tk de niat nk slhkn sape2 k,,, tlong la jgn slh anggp,,, cme sdey kngan kami dh kurg kt sne,,,, itu sje,,,, tpi dewan bru n bng

Mujadafewa dan Lirik: Lirik Lagu Putus Oleh Melda Ahmad

Image
ASSALAAMUALAIKUMUSSALAAM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH ok. hari ni, muja nak cerita kat korang pasal lagu Putus oleh Melda Ahmad . mula-mula muja dengar lagu ni adalah time muja tengah blogwalking. then, muja terjumpa dengan blog surie cruise. alooh. best pula lagu kat blog dia nih. so macam biasa, muja pun mula la nak menghafalnya. kalaulah muja boleh hafal Quran macam hafal lagi best T_T lagu ni muja nak dedicate kat semua wanita yang dicurangi oleh bf or husband or both. sesapa jela yang rasa lagu ni sesuai untuk diri mereka. insya ALLAH, kalau hayati betul-betul lirik lagu Putus oleh Melda Ahmad ni, kita akan mendapat kekuatan yang kita inginkan. Eceyh. ----------------------------------------------------------- PUTUS by Melda Ahmad aku duduk sendirian di kamarku menangis sendirian kerna mu kau tinggalkan aku kau cari yang lain  tergamakmu merobek hati ku aku duduk sendirian di kamarku menangis kesepian kerna mu kau ting

minggu pengurusan day 4 :)

Image
TEMPAT LAWATAN ARI LAST KITORG,, NK PERKENALKAN KAT ORG LUA KELANTAN LA,,,, :) cm biasa laa,,, ain lagi yg kjut mj,, kuliah subuh ari ni mj tk catt la,, ntah la tjuk ape,, but for sure,, i slept till the end,, haha!!! lps bfast,, cramah panduan akademik(not dat interesting...) then followed by ceramah tentang integriti(sgt mnrik prhatian mj ni,,) INTEGRITI : kejujuran dan ketulusan, kesempurnaan, keutuhan dlm ni ade ckp sal,,, hablu minallah,, hablu minannaas.. 3 bnda yg tk trputus setlh mati : 1. sedekah jariah 2. ilmu bermanfaat 3. doa anak yg soleh lps crmh integriti,, kitorg ade raptai majlis penutupan minggu pengurusan,, mj ngn kk jd wakil tesl 2,,, bce ikrar kt dpn,,, tpi nk gtau yg ni,,, ade 1 time tu,, kdudukn dri tepi kena tkr,, kiri ke kanan,, kanan ke kiri,, jd start la mj pning2 bewok,,, mj pn ckp 'tok pehey aku'.. nasb tk baik,, pensyarah yg ngh on duty tu dgr,, hahaha,,, kcut prut weii,,,!! dye pn ckp 'hok ni pn mg tok pehey??' alamak,, mmg bad luck

minggu pengurusan day 3 :)

Image
CMNE BNDA NI MSUK DLM KISAH JAMAL TUU??? SEMUA RADIO BURUK NYE PSL FENIN2,, WAKAKAKAKAKAKAKAKA!!!!!!!!!! ari ketiga ni mmg ari pling awesome pnye misery r,,, no water available!!!!!!!!!!!!! wat a bad thing to start a very tiring day huh??? ade 3 paip kt lua je ade air,, so,, mj puuun,,, no description available,, sorry,, kih3 mse g bfast,, , kk tesl 2 blnja air kotak,, tq boss!! msti kls kitorg je ade kk cmni kn3?? hehe.. pkul 8 lebey2 ckit,,, start la ceramah psl akta 174,,, gler seram klu mmg sume ni dpraktikkap,,, wah!!! glosh!!! pling mnarik psl praturan kawin tu,, gler r,,, bleh mngndung skli je,,, bygkn klu student tu kawin b4 msuk ipg,, pstu kna study smpai 5 taun,,,, bnyk kot chances of pregnancy,, so,,, sbr ye plajar2 sumer,,, tunggu abis dlu,, then kawin ler,,, tk de dah org nk mrh,, kih4 part tkleh pkai jeans pn mnyesakkn otak gak,,, adess,,, cm dok faris lgi je kitorg kt sini kn,, hiyuuuh,,, ptg tu,,, for riadah,, kitorg ade sukaneka jalinan silaturrahim gula2 dalam tep

minggu pengurusan day 2 :)

Image
PSTINYE KITORG PNYE PRSMBAHAN TK CMNI,, KUA4!!! first day ain kjut mj bngun,, hehe,, tq adik dormku ain yg sweeeeeeettt!!! ain kjut kul 4.30,, kna kumpul kul 5.30 lps dh kumpul sume org,,, kitorg brgrk g Masjid As-solihin.. wpn dh 5 taun kt faris petra pn,, mj tk tau kwjdn msjid ni,, yg mj tau masjid semesta kt faris tu jela,, hehe... lps subuh ade kuliah subuh,, tajuk dye psl akidah ler,,, tpi,, dsbbkan kberatn kelopak mata yg kritikal pnye,,,, mj pn tdo smpai la kna bratur kt dpn masjid tu,, sorry ustaz,, hehe,,, tk tahn ler,, pstu kitorg g ler bfast,,,, stu komen,, air tu npe la bg yg tgh pns gler tu,,,, pstu nk kiter cpt,, heran tol,,, luka2 dh lidah ni tau,,,, sob3 pstu kitorg kna gtau nme(cm ler bleh ingt sume 187 org tu,, heran tol..) pstu,,, we olz were separated according to states,,, wah!!! tbe2 tringt kt bola sepak,, mne tak nye,,, msti la ade gk org ganu(rumate mj jgk trmsuk,, wakakakaka!!) we were given a very short 5 minutes to prepare for our presentation using ulik may

IPGKKB, minggu pengurusan day 1.

Image
hye!!! tk smpai sminggu tk update pape kt blog bolot2 ni,, dh rindu dh,, hehe,,, prkmbgn nye,,, follower dh brtmbh jd 11,, credit to arief,, my handsome kk!!! hehe,,, tq boss!! btw,,, of course la lps abis orientasi ni,,, muja nk cter sal orientasi kt ipgkkb(tipikal rusa masuk kampung,, kn3???) malm b4 prgi tu mj dh siap2 la sumer kn,, touch up prsediaan nk g,,, tk nk la nnti mj mndi kuba jz bcoz i dont bring my shower gel rite...? smpai kt ipgkkb lbey kurg kul 9 kot,, lpe r,, hehe,,, pndftaran dye unik skit sbb kaw registration tu parents not allowed,,, kih3 so berdiri la parents yg love us so much keliling kaw tu,,, tq umi ngn abah!!! i love u both like dying!!! muahhhxxxx!!! lps dh abis sume aku uruskn,, ade tklimat dlu,,, i wanna highlight here that im so impressed to see all the vips shaked hands ngn parents n students,,, wow!!! i wanna b like them one day ok,, lps tklimat tu,, mj pn msuk la kaw asrama tu,, cam kat um gk,, asrama dinamakn kolej kediaman,, best gler bilik mj,

Mujadafewa: Lirik Lagu Aku Ada Kerna Kau Ada Oleh Radja

Image
ASSALAAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH hye gang!!! post ni ditulis malam sblm muja berangkat ke Pengkalan Chepa untuk jadi student one more time. depan Sekolah Menengah Sains Tengku Muhammad Faris Petra sahaja. memang jodoh muja dan kawasan Pengkalan Chepa ni cukup lama. tak cukup dengan lima tahun belajar kat Faris Petra, sekarang sambung belajar pun kat situ. tajuk lagu seterusnya yang memberi kesan dalam hidup muja adalah lagu pertama yang muja nyanyi berlatarbelakangkan live band, iaitu Aku Ada Kerna Kau Pun Ada nyanyian kumpulan Radja.   muja lupa dah muja nyanyi sempena majlis apa tapi macam biasalah, ia diadakan di Dewan Gemilang SMS Tengku Muhammad Faris Petra. 1. izzat (drum) 2. afiq (gitar) 3. masrur hidayat (gitar) 4. affan (keyboard) menyanyi dengan minus one is different than dengan live band sbb minus one tu kite dah dengar hari-hari. kita dah tahu cara nyanyi mengikut cara penyanyi asal. dengan live band pulak, kita k

Lirik Lagu Ada Cinta oleh Acha Septriasa dan Irwansyah

Image
Lirik Lagu Ada Cinta Oleh Acha Septriasa dan Irwansyah | Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Hari ni kan, aku kan, malu gak la nak letak lagu memorabilia aku ni kat blog. Hehehe. #blushing Tapikan, nak letak jugak! Blog sapa ni? Blog aku kan? So aku punya sukalah kan? Kih3. Bak kata pepatah orang abad ke 50, my blog my rules! Yeahhh!!! (Bayangkan Bandi Amuk yang sebut baru real. Heee) Ada Cinta Oleh Acha Septriasa dan Irwansyah.  Ucapkanlah kasih satu kata yang kunantikan Sebab ku tak mampu membaca matamu Mendengar bisikmu Nyanyikanlah kasih senandung kata hatimu Sebab ku tak sanggup mengartikan getar ini Sebab kumeragu pada dirimu Mengapa berat ungkapkan cinta padahal ia ada Dalam rinai hujan dalam terang bulan Juga dalam sedu sedan Mengapa sulit mengaku cinta padahal ia terasa Dalam rindu dendam hening malam Cinta terasa ada Nyanyikanlah kasih senandung kata hatimu Sebab ku tak sanggup mengartikan getar ini Sebab kumeragu pada dirimu Mengap

form 4 dedikasi,,,

Image
ALA2 AKU YANG RAJIN TIME DOLU2,, HEHE,, assalaamualaikum u olzz!!! drjh 1,2, 3 dh setel,, skrg msuk drjh 4 k,,, msuk drjh 4 ni wat aku frust je,, korg tau tk npe??? sbbnye aku tkleh msuk kls 4 Intan yg slalu kuidam2kn,,,, sob4,, sdey kn,, hehe,,, tpi sbnrnye,,, taun ni lah,,, tahp 2 (drjh 4,5,6) ditukr nme kpd dedikasi, cekal, bakti, amanah,, so,,, aku still dok kls first,, cme dh brtkr nme,, hihi,, drjah 4 ni aku start la blaja science subject,,, best sbnrnye,,, tpi,, jdoh muja n sains ni tk kkl lame,,, sob3,,, mkin lame mkin hilag kmsraan kami,, kui3,,, ok,, yg pling aku ingt kjadian mse f4 ni adalh pristiwa ksilapan markah yang mnyebabkan aku jatuh mndpt no 2 dlm kls,, wah!! geram gler sey,,, wpn 5 markah je beza klu ikut markh yg sbnr,, tpi still mmbakar jiwa,,, mncacatkn buku rekod aku tau,,, tpi,, nk wt cmne,, ckgu klas aku tk nk tkr wpn stlah aku nyatakn bukti2 yg kukuh dn mmbuat pngiraan dpn matanya sndiri,,, tpi tk pela,, aku reda,,, dye pn mntk maaf kt aku,, tpi still aku tk

darjah 3 jasmine 2001

Image
Tanggang, The Ungrateful Son,,,, hye gang!! stlh trpost bbrp post yg tk de kaitn ngn skolah rndah aku ,,, skrg aku nk smbg blik k,, hehe,, lps 2 taun duk kels ke2, lily, darjah 3ni aku naik kls dh,,, mmg cmni la prosedur kt skbj,,, 1 ngn 2 still tiada saringan,,, bler aku msuk drjah3,,, aku brkawan baik ngn siti anisah binti fakuruddin,, wah!!! aku mmg sayg gler r kt dye,,,,, hehe,, sprti biasa,, klu aku dh sayg,, aku syg sungguh2,,, btol,, kwn2 aku yang knl aku msti tau yg aku mmg cmni,,, huhuuu,,, n djadikn cerita,,, pd suatu hari,, nisah tk dtg,,, npe ni?? npe kawn aku tk dtg?? npe tk gtau pape kt aku?? kn ke bleh col?? ape brlaku ni?? shari, 2 hari, n brhari2,,, budk kcik 9 taun ni mmg tk leh nk trime study sorg2 tnpa kwnnye di tepinya,,, berkali2 gk la,,, budk kcik ni nangis tibe2 dlm kelas (dh mcm org sewel dh kn?? hahaha..) kwn2 aku tnye,, tpi aku malu nk ckp npe (tk macho la kn,, cengeng tol klu gtau,,hehe) tpi ckgu yusri dpt tau,,,, maluuuuuuuuu!! siap announce dlm kels lgi,,

bila rindu,, wah!!! toing3x!!

Image
skrg aku dok tgk mission impossible smbil ushar blog hanis zalika ngn blogserius(tk serius pn rsenye,,, huh). ok ari ni aku nk tulis psl Bila Rindu.. wah,,,!! kemain ye aku nih,,, tk bleh blaa,, lagu ni mula2 wjud dlm kamus hidup aku jlid ke 3 biler spupu aku beli walkman(kire maju gler la mse tu klu ade walkman kn,, hehe). dye ni pminat yg tk brape nk stia sgt kt group ve n ruffedge yg ala2 meletup cm kt karakatoa mse tu(adkh ini hiperbola,,??). dye ade la beli satu album ruffedge ni,, to cut the story short,,, my favourite song in that superb album is Bila Rindu,,, syok gler wei time dgr lagu ni,, rse melayang2 smbil naik awan terbg ngn san goku dlm cter dragon ball pulak,, hehe,,, gtu la diskripsi syok aku time dgr lgu ni,, wah!!! so, disbbkn syok yg trlmpau hyper ngn lagu jiwang karat ala2 brown ni,,,, aku yg ala2 kuno bnyk ni salu la prgi tumpng dgr dye pnye walkman,, yg aku dok ulang lagu tu je,, hahaha,, gler shiwang,, pdhl umo bru 12 taun mse tu(gatai naa,,,). kih3,, lagu ni t

keganasanku,, hehe

Image
MUJA TIME NGH MARAH,,, hehe,,, peace no war k,,, :) ok,,,,, ari n malam yang hening ni,,,, aku nk ckp psl,,, keganasan ku,, wah!!! tajuk kemain!! memg legend gler r kan?? cm evergreen pn ade (muja biler nye nk ganas,,, si dye tgk ckit trus tunduk n trgagap dh,, wakakakaka) back to the story,,, kisah yg cm dh legend gler bgi aku ni,, berlaku masa aku umur 8 taun,, kecik pun aku ingt agi,,, gk,,, hehe,, mse tu,, kls fardhu ain bukn mcm skrg,, kls fardhu ain mse tu buat ari jumaat (sbtu aku tk sure ade ke tk,,) so,, sbg sorg budk 8 taun yg mkn cm org 28 taun,, aku trpksa la beli nasi bungkus (lauk ayam msk merah,, feveret woooo..) so that aku tk kbuluran n trguling cm mgsa kemiskinan di timur tengh sna,, hehe,,, tgh shok aku melantak ayam,,, tibe2!!! jeng3!!! Bulu pnyapu kls aku mlayang msuk dlm bungkusan nasi aku!!! tbe2 kua la api dri kdua2 belh tlinga aku (bygkn cter dinasour yg katun pnye k,, hehe) glosh!!! mata pn trus bocor mngluarkn air jernih brnama air mata,, uwaaaaaaaaaaa

Menunggu (Aishiteru)

Assalaamualaikum Warahmatullahi Wabarakaatuh AISHITERU (Menunggu) Menunggu sesuatu yang sangat menyebalkan bagiku saat ku harus bersabar dan trus bersabar menantikan kehadiran dirimu entah sampai kapan aku harus menunggu sesuatu yang sangat sulit tuk kujalani hidup dalam kesendirian sepi tanpamu kadang kuberpikir cari penggantimu saat kau jauh disana ooo… *) Gelisah sesaat saja tiada kabarmu kucuriga entah penantianku takkan sia-sia dan berikan satu jawaban pasti entah sampai kapan aku harus bertahan saat kau jauh disana rasa cemburu merasuk kedalam pikiranku melayang tak tentu arah tentang dirimu apakah sama yang kau rasakan reff: walau raga kita terpisah jauh namun hati kita selalu dekat bila kau rindu pejamkan matamu dan rasakan a a a aku kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh terhapus ruang dan waktu percayakan kesetiaan ini akan tulus a a ai aishiteru Bridg

form 4

Image
ari ni,, aku bukak aku pnye locker kt bilik,,, aku bukak bce diary,,, and aku plih utk bce diary faveret aku,, mu********* forever, love never ends(LNE),,, mmg aku ske bg nme kt diary aku,, every year nme lain2,,, hehe,,, korg yg knl aku kt skolah msti tau nme spe yg memenuhi diary aku,,, kan3?? baik ngaku,,, tk baik tipu,, dosa tau,, hehe,, <3 <3,, btw,,, love never ends ni adelah diary aku yg trakhir di sekolah menengah sains tengku muhammad faris petra,,, sumpah!! taun ni la yg pling mninggalkn kesan dalm hidupku,, slps taun 2009,,, aku dh brhnti mnulis diary,,, sbb dh tkde ape dh aku nk tulis,,, aku ade sdiakn diary 2010,,, tpi,,, aku tk tulis ape2 pn kt dlm tu,,, bler aku bce diary LNE ni,,, aku mnitiskn air mata time bce ayat ni. "alangkah indahnya jikalau memori semalam dapat kembali. eventhough i was not here anymore, keep me alive in your memory" nsib baik ayat memorabilia ni aku simpan dalam LNE, sebabnya tempat asal ayat ni ditulis adalah di sekeping gamb

kumerinduimu,,, T,T

Image
aku tk tau npe,,, tpi mmg aku sgt2 syg n sgt2 rindu,,, kita brtemu jz b4 aku gi um to join asasi,,, tpi aku tlh khilanganmu di celh org ramai, aku tau,, slahku juga,, cuai sgt spe suruh!! kn dh kna curi!!! sjk itu kutahu,, mmg kite tk kn jmpe agi,, wpn skjp je jodoh kita,,, aku rse 3 buln je kot,,,, bgiku,, begitu banyak kenagn manis yg kita rakamkan bersama2,,, kini,,, aku tlh hilang sgalanya,, aku merinduimu handphoneku,,!!!! C510,,, striking red,, aku rindu,, wpn bnyk fon yg jauh lagi cnggih,, aku tk leh lpe kn mu,,, aku ttp nk ko jgk!!!! klu aku bli fon baru pn,, aku bli model sme jgk!! aku tk nk yg lain,, bb ke,, i phone ke,, tk ingin,, klu dh ati ni nk yg tu,, yg tu jgk yg aku nk,,, waaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!

sek keb bukit jawa (1)

assalaamualaikum(kt yg trbace ler yer,,). start lagi pngmbaraan hidupku,, stlh dkt staun abh bz ngn proses nk wt rumah, akhirnya 1 okt 1999, kitorg pn start la dok kt umh kitorg kt selising. rumh ni sbnrnye bkn rumh in exact word,, it's actually a clinic,, my mom's clinic. Klinik Dr. Alwani. kt bwh klinik, kt ats rumh. so,,, kitorg kire kna jage manner la kt rumh kitorg ni(wpn tk dela sgt,, hehe). the intrsting part about this house is about it's location. Klinik ni btol2 dpn sek keb bukit jawa, klnik ni la the first private clinic kt selising,, shingga skrg pn tk de agi klinik swasta kt kwsn ni(credit to my mom!!!). sjurus pindah,, trus aku msuk skbj(sbrg jlan 10 meter je kot,, haha). aku msih ingt ayt yg aku ckpkn yg ade gk kwn2 aku dlu yg ingt. "saya pun saim awok jgop". hehe,, wpn aku ingt2 lpe,, aku rse aku utarakn ayat ini sbb rse ksorgan bila tbe2 msuk kls baru dh dkt2 akhir taun,, mybe ayt aku tu lawak,, sbb tu la asyraf hakimi ckp dye ingt(wpn bwu drjh 1

al munir blik,,,)

ok,, ats prmintaan kawan aku,, aku cter balik psl al munir yer,,, kt kls aku ni,, aku dpt no 1,, tpi teka spe dpt no 2?? hahaha,,, ok jwpn nye,,, Thaqif yg ncem n short in length(wakakakaka)!!!! Ari ni ble aku sbut nme thaqif dpn parents aku(time mngenang nostalgia di almunir), abh aku ckp ank spupu aku prnh ske dye?? hmm,, btol ke tk aku tk tau k,, t aku tnye ank spupu aku yg cntik itu,, ok,, back to the main thing,,, thaqif ni kire competitor trhebt aku la kt almunir tu,, klu bkn sbb aku,, dye dh dpt no 1 dh(alamak..!! riak tk brtmpt,, sorry,, :) ) tpi,, dye tk msuk drjh 1 skli ngn aku kt sksk,, tak tau la gi mane,,, tpi,,, disbbkn Allah dh menentukn,,, aku jmpe blik ngn dye di Sekolah Menengah Sains Machang,,, dye rpenye dh jadi atlet lagenda kt situ,, kih3 :) ape lagi aku nk ckp sal dye ni ek,, o yer!!! aku dgr2 dye dh jd hot setap kt smach n dlm klgn olahragawan,, tpi tidk diakui(jgn mrah yer kawan). skrg dh study kt mne ntah,,,, k takat ni dlu,, chow!!! :)

aku dh msuk drjah 1!!!

ok,, cm yg u olz dh tau,, drjah 1 kt malaysia ni umo 7 taun(aku dngor nye ade org phon drjah 1 dcptkn pd umo 6 taun, cadngan yg sgt2 aku bangkang. kesian budak2 skrg tk de zaman kanak-kanak dh,,,). ok,,, aku msuk SEKOLAH KEBANGSAAN SERI KETEREH(SKSK) . Wpn aku msuk sekolh rendh mse tu,,, aku still study kt pasti Al-Munir ,, mse ni,, wpn aku 7 taun,, aku msuk kls bgi yg drjah 2,,, bnggakh aku? aku hrp tidk,, cume mau mmnjgkn post ini dan mngng zaman silam bgiku,, kt almunir ni smpai ble2 pn kite bleh join,,, org dewasa pn study kt sini,, so,,, jadual aku mse tu,, aku jln brpimpin tgn ngn umi aku pgi2,, prgi almunir,, bwk trus aku pnye baju skolah sbb kbtulan almunir ngn sksk tu bersblhn jer,,, bgus tk? hehe,... kt almunir,,, bhgian ats dh ade bilik utk pljr sksk ngn bilik air skli,,, so,, mmg sng la kitorg brgrk mse tu,, brsiap nk g skolah pn kt almunir,,, btp almunir itu dh jd cm aku pnye rumh dh,, hehe(wat cm harta sndiri la plak,, hehe,, spe suh ustaz ngn ustazah baik sgt,, kikiki)..

moving to ketereh,, my other chilhood memories!!

lps 5 taun umi aku kje dgn government,,, umi nk bukk klinik sndiri la plak,,, dye bukk kt ketereh,, mse tu rsenye aku umo 4 taun kot,,, mse nk pindah tu,, umi aku cter aku ngis2,,, sbbnye tk nk tingglkn aku pnye tadika kt kmpung (bajet tk de tdika ke tmpt lain mujahidah oit,,, wakaka!!) . so,, sbaik sje pndah,, aku didftrkn kt sbuah pasti, Al-Munir ,, mmg best gler blaja kt sini (tmbh2 asyk dpt no 1 je dlm kls,,, ececece,,) ,, di sini aku mngnl agama ,,, ape itu lelaki,, ape itu pmpuan,, ape itu alif lam qamariah ape itu alif lam syamsiah ,, izhar halki ,, ikhfa' hakiki ,,, mmg pasti ni sgt bgus,, pd umur yg muda pn,, students dh tau mcm2 psl agama yg biasanye diajar pd umur 9 taun di sekolah rendah skrg,,, aku mngnl erti dosa dan pahala jg di sini,,, sbg yg sulung,,, ak biasanye kna jg adik aku sumayah bila dye dh start msuk gk kt pasti ni,,, seksa nau klu dye start nk msuk toilet,, tpi,,, demi adikku,, ape2 pn bleh dong~ kt sini aku prnah mrajuk ngn ustazah zie (skrg bkrja

everything started in gong jering

lps aku dilahirkn,,, aku tinggl ngn famili abh aku d kg gong jering(klu tk tau kt mne,,, gne google map k). umi aku mse tu bwu la jd doktor,,, bwu abis ijazah dlm bidg prubatan,,, time umi g keje,, abh g mngajar kt skolah,, aku djga oleh mak sdra aku,,, mok ngoh,, hehe,,, krnye everything started in gong jering ler,, aku g tadika d kg aku tu,, aku rapt r ngn spupu2 aku kt situ sbb sume dok dkt2,,, satu tmpt je,,, bgus kn? best!!! aku ske mndi ujan,, hehe,,, prnh gk aku g tmn nenek aku g menoreh getah,, haha,,, pakai baju nenek aku plak tu,, cute gler,, ahahha,,, prnh skli aku trminum minyak yg cek(atuk dlm versi klate),, minyak tu cek gne time cat umh dye,,, gler r aku ni!! cm nk bunuh diri je gamak nye,, haha,,, umi ckp aku ingt kn minyk tu air barli sbb dye dok dlm botol cm air manis yg mok long aku jual tu,,, ades laa,,,, mok ngoh pnye r panik,, dye bagi aku minum air klapa(dprcayai dpt mntawarkan racun oleh org2 kampung pda zaman itu),, time umi aku balik,, aku pn mngadu la skit kt